Τι γίνεται όταν ένα έργο τέχνης [κατά την άποψη του γράφοντα] που γεννιέται μέσα από ένα παιχνίδι μένει ανεκμετάλλευτο;

Αν η εισαγωγή σας φαίνεται… κρυπτική, εξηγούμαστε αμέσως.

Για όσους δεν γνωρίζουν, υπάρχει μια σειρά παιχνιδιών υπό τον τίτλο Max Payne.

Τα δυο πρώτα ήταν μια noir ιστορία ενός αστυνομικού που…,ε, μην σας πούμε όλο το story -μπορείτε να τα παίξετε άνετα και στον υπολογιστή σας, είναι αρκετά παλιά.

Δημιουργία της Remedy, τα πρώτα δυο απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές μα… το τρίτο που όλοι θέλαμε και περιμέναμε ποτέ δεν ερχόταν.

Μέχρι που μπήκε η Rockstar [Grand Theft Auto] στο παιχνίδι και το Max Payne 3 έγινε… Hollywoodιανών διαστάσεων παίγνιο -και φαίνεται, αν μπορείτε και η τιμή του είναι ακόμα στην προσφορά που τιμήθηκε [κοντά στα 7 ευρώ] μην το σκέφτεστε καν. Παίζει και σε «κουβαδάκια».

Ένεκα της αναβάθμισης κατηγορίας του Max, το soundtrack του παιχνιδιού το ανέλαβαν οι HEALTH.

Μέσα στο παιχνίδι, λοιπόν, και συγκεκριμένα στο 2ο κεφάλαιό του [«Nothing But The Second Best»] ακούγεται το παρακάτω κομμάτι.

Το «πρόβλημα» είναι πως η εκδοχή που εξεδόθη δεν έχει καμία -μα καμία- σχέση με το επίπεδο… πωρωτικότητας (ναι, Μπάμπη, δεν υπάρχει αυτή η λέξη, το ξέρω) του ΙΔΙΟΥ κομματιού όπως ακούγεται μέσα στο παιχνίδι.

Αναζητούσα για καιρό κάποιον που να το έχει, έστω, εξάγει από το παιχνίδι μα… μάταια.

Μέχρι που ήρθε ο χρήστης του ΣυΣωλήν™ HiCectic κι έκανε το… θαύμα του (ασχέτως αν το κομμάτι σ’ αυτή την εκδοχή για κάποιο λόγο που κανείς δεν καταλαβαίνει παραμένει, officialy, unreleased)!

Μα, ειλικρινά, ακούστε και συγκρίνετε.

Am I right or am I right?…

Κατηγορίες: Μουσική

Blackfox

Sierra. Tango. Oscar. Papa.

Αρέσει σε %d bloggers: